FAQ

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Sådan køber du

Den hurtigste og mest pålidelige måde, du kan afgive dit bud på, er ved at gøre det fra din computer. Du kan også byde via IronPlanets mobile app som giver yderligere fleksibilitet.

Alt efter behovet, kan sælgere indskrive deres udstyr på vores månedlige auktioner. Buddene kan afgives online, så købere fra hele verden kan deltage.

Desværre er det typisk svært at arrangere dette på salgstidspunktet, medmindre udstyret så ved en af vores Ritchie Bros.-filialer. yards. Vores uafhængige inspektører giver detaljerede og dybdegående rapporter om udstyrets tilstand. Dette understøttes af vores IronClad-forsikring, som giver dig mulighed for trygt at afgive dit bud, selv uden at du behøver at besigtige udstyret.

Hvis varen har en mindstepris, er det oplyst på siden.

Vores kundeservicemedarbejdere og salgsrepræsentanter er klar til at hjælpe dig. Ring på +353 1 8605000, så gør vi vores bedste for at svare på dine spørgsmål.

Kunder skal have et CVR-nummer eller momsnummer, der kan valideres gennem VIES (System for udveksling af momsoplysninger). Hvis momsnummeret ikke er GYLDIGT, vil køberen blive opkrævet moms, som ikke kan refunderes. Førstegangskøbere bliver opkrævet moms på deres første handel. Denne kan refunderes efter indsendelse af korrekt dokumentation og et momsnummer, som kan valideres via VIES. Eksportkunder kan få momsen refunderet for det første køb, når de korrekt udfyldte eksportdokumenter er indsendt. Når al dokumentation er korrekt indsendt efter den første transaktion, vil de følgende handler få 0 i momssats eller ikke blive pålagt moms, hvis dette er aktuelt. Bemærk: Det er IronPlanets politik at starte med at pålægge polsk moms på eksport af varer fra Polen til et land uden for EU. Momsen bliver refunderet, så snart der foreligger korrekt dokumentation, som underbygger eksporten. Kontakt os for yderligere oplysninger.

Udover den endelige salgspris bliver hver vare pålagt et køberoverførselsgebyr foruden de relevante salgsafgifter/moms.

Alle varer, der købes via en IronPlanet-auktion skal betales fuldt ud inden for syv (7) hverdage. Varer, som ikke er blevet betalt fuldt ud inden for 3 hverdage, vil blive pålagt gebyrer for for sen betaling.

Vi sender et udleveringsdokument til køberen eller den valgte speditør, når varen er købt, og den fulde betaling er modtaget. Udleveringsdokumentet indeholder de oplysninger, som køberen skal bruge for at kunne planlægge afhentningen af varen.

Medmindre der oplyses andet, skal varen afhentes senest otte (8) hverdage fra auktionsdagen for at undgå, at der påløber opbevaringsgebyrer. Eventuelle skyldige opbevaringsgebyrer skal betales, før varen kan afhentes. Enhver vare, der ikke hentes inden for 60 dage, betragtes som fortabt. Når en vare erklæres fortabt, kan den ikke længere afhentes. Læs IronPlanets vilkår og betingelser mht. yderligere oplysninger om vores afhentningspolitik.

Til betaling

Du skal bruge to vigtige oplysninger, for at betalingen kan gennemføres:

  • En leveringsadresse og et CVR-nummer/moms-nummer.
  • Købere, der eksporterer udstyret, vil også blive bedt om at oplyse deres eksporthavn i USA.

Hvis dit gensalgscertifikat allerede er leveret til den stat, som udstyret skal sendes til, vil dit momsfritagelsesnummer automatisk dukke op i forbindelse med betalingsprocessen. Hvis du ikke allerede har indsendt dit certifikat, vil du blive bedt om at fremvise en kopi af dit gensalgscertifkat, via faxformularen med stregkoden, som du får udleveret. Du kan printe denne faxformular under betalingsprocessen eller fra eftersalgssiden. Du finder yderligere oplysninger her.

Det bør højst tage fem minutter.

Du får adgang til din faktura med det samme, når du har afsluttet betalingsprocessen.

I så fald bedes du ringe til kundeservice på +353 1 8605033.

Ja, det kan du godt.

Du kan foretage ændringer i dine betalingsoplysninger i op til tre (3) hverdage efter auktionen. Dog kan du ikke redigere i betalingsoplysningerne, hvis du har afsluttet betalingsprocessen og betalt det fulde beløb. I så fald skal du tale med en af vores kundeservicemedarbejdere, som skal foretage ændringerne i dine betalingsoplysninger.

Ring til kundeservice på (888) 433-5426, så hjælper de dig med betalingsprocessen.

Hvis du ikke ved, hvilken leveringsadresse, du vil bruge lige efter auktionen, har du tre (3) hverdage til at færdiggøre betalingsprocessen og foretage den fulde betaling af beløbet. Udstyret skal flyttes fra sælgers plads senest otte (8) hverdage efter auktionen.

PriorityBid

PriorityBidSM er vores system, der afgiver bud ved forhåndsvisningen af en auktion. En betydelig del af al budafgivning på vores auktioner foregår ved PriorityBids: Der bliver typisk budt på mere end 70 % af varerne inden selve auktionsdagen. Da PriorityBids afgives under forhåndsvisningen, har de en forsinket effekt på en vares pris, da prisen ikke ændres før auktionen åbnes. Der er flere fordele ved at bruge PriorityBids:

  • Du behøver ikke at være ved din computer på auktionsdagen. Når du placerer et PriorityBud, angiver du det maksimum, du er villig til at betale for en vare. Du får med det samme at vide, om dit bud er det højeste, der er afgivet indtil videre, men du ved ikke hvor meget margen, du har i forhold til bud, der afgives senere. Størrelsen på dit bud er konfidentielt, og vores auktionssoftware lader dig føre budrunden og beskytter mod konkurrerende bud under forhåndsvisningen samt på selve auktionsdagen, eller indtil din maksimumsgrænse er nået. Hvis du bliver overbudt af et andet PriorityBid, sender vi dig automatisk en e-mail med det samme.
  • Du kan vinde varen for en pris, der ligger under dit maksimumsbeløb. Ved vores type af auktioner bliver budvinderens pris afgjort på baggrund af den pris, som den næsthøjeste budgiver var villig til at betale. Den endelige pris bliver aldrig større end ét budforhøjelsesinterval over det næsthøjeste bud. Så, hvis du ikke får megen konkurrence, kan du vinde en vare under din maksimumspris. Vi anbefaler, at du beslutter dig for en pris du ikke vil fortryde. Altså den pris, som du ikke vil fortryde at have givet, hvis en anden skulle vinde budrunden, og så afgive dit bud ét budforhøjelsesinterval under den. Når du byder tidligt, har du større chancer for at vinde. Hvis der afgives konkurrerende PriorityBids på samme beløb, får det tidligste bud førsterang (det har forrang til den pris). Når du afgiver dit bud tidligt, får du altså en fordel. Du kan afgive et PriorityBid online døgnet rundt, eller via fax i vores kundecenters åbningstid.
  • Frihed til at holde øje med andre gode tilbud. PriorityBids giver dig frihed til at kigge efter og følge andre varer på auktionsdagen, uden at du skal bekymre dig over dine "must haves". Vores system virker som din personlige assistent, der konstant overvåger dine PriorityBids og holder dig i spidsen, indtil prisen evt. overstiger dit maksimumsbud.

Når auktionsdagen nærmer sig, kan du tjekke status på dine PriorityBids under Købslisten på Min konto. Sørg for, at din e-mailadresse og dine beskedindstillinger er korrekte, så du kan modtage e-mailbeskeder, hvis du bliver overbudt. De står under Min kontoprofil. Inden du eventuelt bliver overbudt, kan du øge dit maksimum på alle dine PriorityBids, ved at afgive et nyt PriorityBid på den samme vare med et nyt maksimumsbeløb (bare rolig, du kan ikke overbyde dig selv). Som alle andre bud er PriorityBids bindende og kan ikke trækkes tilbage eller reduceres.

Overskudsudstyr fra USA's militær

Mht. spørgsmål om de forskellige demilitariseringskoder, kan du tjekke siden Defense Logistics Agency. Varer, som er mærket med demilitariseringskoderne F og Q, skal have en handelssikkerhedsgodkendelse (Trade Security Clearance), før varen frigives til afhentning. For at få denne godkendelse, skal køberen udfylde alle påkrævede oplysninger i slutbrugercertifikatet (EUC). Varer, der kræver slutbrugercertifikat, kan kun købes af amerikanske statsborgere, og når GovPlanet-kontoen er blevet oprettet i USA. Hvis køberen er født uden for USA, skal vedkommende indsende en kopi af sit amerikanske pas, sit amerikanske indfødsretsdokument eller sin opholds- og arbejdstilladelse i USA ("green card").

Vores kundeservicemedarbejdere og salgsrepræsentanter er klar til at hjælpe dig. Ring på +353 1 8605000, så gør vi vores bedste for at svare på dine spørgsmål.

Alle varer sælges i Pund eller Euro, og vi accepterer kun betaling i disse valutaer.

Købere skal overholde toldbestemmelserne, som fremgår af vores vilkår og betingelser og af vores FAQ (ofte stillede spørgsmål). Alle købere skal betale importtold og moms. Køberen er forpligtet til, på anmodning, at give IronPlanet dokumentation for, at varerne rent faktisk har forladt landet og/eller er blevet tolddeklareret i et andet land. Gør køber ikke dette, vil køber blive holdt ansvarlig.

Udover den endelige salgspris bliver hver vare pålagt et køberoverførselsgebyr foruden de relevante salgsafgifter/moms. Mht.r DLA-overskudsvarer, som står i Europa, skal køber betale et såkaldt SF97-frigivelsescertifikat ved køb af en vare på listen. Prisen for et SP97 SF97-frigivelsescertifikat er € 50 / £ 45.

Alle varer, der købes via en IronPlanet-auktion skal betales fuldt ud inden for tre (3) hverdage. Varer, som ikke er blevet betalt fuldt ud inden for 3 hverdage, vil blive pålagt gebyrer for for sen betaling.

Vi sender et udleveringsdokument til køberen eller den valgte speditør, når varen er købt, og den fulde betaling er modtaget. Udleveringsdokumentet indeholder de oplysninger, som køberen skal bruge for at kunne planlægge afhentningen af varen.

Der skal udfyldes en 0215 toldformular, som skal underskrives og stemples af en toldagent, for alle solgte varer, før de må forlade myndighedernes varetægt. Dette dokument udleveres af IronPlanet.

Medmindre der oplyses andet, skal varen afhentes senest femten (15) hverdage fra auktionsdagen for at undgå, at der påløber opbevaringsgebyrer. Eventuelle skyldige opbevaringsgebyrer skal betales, før varen kan afhentes. Enhver vare, der ikke hentes inden for 60 dage, betragtes som fortabt. Når en vare erklæres fortabt, kan den ikke længere afhentes. Læs IronPlanets vilkår og betingelser for yderligere oplysninger om vores politik mht. fortabelse.

Der skal udfyldes et EORI-nummer og et 0215 tolddokument, som skal stemples af toldvæsnet, før en vare må forlade militærbasen. Varen skal inspiceres af en toldagent, og der skal udfyldes en importdeklaration. Importdeklarationen afgør, hvad der skal betales i told, og alle toldafgifter og moms skal være betalt, inden køber forlader toldvæsnet. Toldvæsnet kan også kræve et BAFA-tjek af varen.

Der skal udfyldes et EORI-nummer og et 0215 tolddokument, som skal stemples af toldvæsnet, før en vare må forlade militærbasen. Inden varen transporteres til dit bopælsland, skal et autoriseret transportfirma eller en mægler indsende en T1-formular (T1 er et fragtdokument til transport af varer med oprindelse uden for EU mellem to steder inden for EU's toldområde). T1-dokumentet skal afsluttes i købers bopælsland på det lokale toldkontor. Al told og moms skal betales af køber i bopælslandet. Toldvæsnet kan også kræve et BAFA-tjek af varen. Vores mæglere kan hjælpe dig, og hvis behovet opstår, beder vi dig kontakte EUCustomerCare@ironplanet.com .

Der skal udfyldes et 0215 tolddokument, som skal stemples af toldvæsnet, inden en vare må forlade militærbasen. Inden varen transporteres til et afskibningssted inden for EU, skal et autoriseret transportfirma eller en mægler indsende en T1-formular (T1:A er et fragtdokument til transport af varer med oprindelse uden for EU mellem to steder inden for EU's toldområde). T1-dokumentet lukkes ved afskibning ud af EU. Der skal ikke betales EU-told eller -moms. Toldvæsnet kan også kræve et BAFA-tjek af varen.

BAFA (Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle) er en central licensgivende myndighed, som er ansvarlig for at adminsitrere den tyske centralregerings politik om eksportkontrol. Sammen med overvågende og undersøgende myndigheder, særligt de forskellige toldkontorer, er BAFA involveret i et komplekst eksportkontrolsystem.

Det kan et autoriseret fragtfirma eller en transportmægler gøre for dig.

Da krav om CE-certificering kun er relevant i EU, er størsteparten af udstyret fra det amerikanske militærs overskudslager ikke CE-certificeret, selvom der fra tid til anden kan være noget europæisk fremstillet udstyr til salg, som kan være CE-certificeret. Overholdelse af CE-certificering omfattes af inspektionsrapporterne i forbindelse med vores IronClad Forsikring, så alle rapporter bør nøje gennemgås for at finde ud af, om varen er forsynet med en CE-mærkat. Du finder disse oplysninger under Funktions-sektionen øverst i rapporten.

IronPlanet tilvejebringer et SF97-frigivelsesdokument fra DLA. Det er købers ansvar at tjekke med de lokale myndigheder, inden buddet afgives, hvorvidt en vare kan omregistreres i bopælslandet. Der kan kræves modifikationer af køretøjer, så de lever op til EU-lovgivningen. Prisen for et SP97 SF97-frigivelsescertifikat er € 50 / £ 45.

Alle besøg på stedet skal aftales i forvejen med en repræsentant for IronPlanet, i forbindelse med overskudsvarer fra det amerikanske militær, som befinder sig på en amerikansk militærbase. Nogle steder er der adgangsbegrænsninger eller særlige forbehold, som skal efterleves i forbindelse med besøget. Når en aftale er godkendt, vil du eller dit fragtfirma blive personligt eskorteret ind på basen.

Når den endelige betaling er modtaget, vil frigivelsesdokumentet blive tilgængeligt på køberens IronPlanet-konto. Varens frigivelsesformular indeholder kontaktoplysningerne til IronPlanets afdelingen, som hjælper dig med at planlægge en afhentningsdato og oplyser den nøjagtige afhentningsadresse. Mht. varer, der sælges fra et officielt område eller en militærbase, skal du eller din speditør fremlægge personlig identifikation, korrekt dokumentation og i nogle tilfælde bevis for forsikringen, inden der gives adgang til området.

IronPlanet hjælper køber med at forberede de relevante dokumenter til toldvæsnet, og vores transportpartnere hjælper med T1-formularen.

Transport

Køber er ansvarlig for transporten af købt udstyr.

Ønsker du hjælp til transporten, beder vi dig kontakte vores transportpartnere eller Ritchie Bros.

Nej. Sælger er ikke forpligtet til at læsse udstyr eller dele af udstyret i containere. Køber skal arrangere læsning af containere med købers transportfirma. Undtagelser vil blive angivet på siderne med varens oplysninger.

Sælger er ikke forpligtet til at adskille noget af udstyret mhp. transporten. Nogle sælgere eller opbevaringsfirmaer tilbyder dog dette som en ekstraservice mod betaling. Køber skal anmode om dette hos sælger eller opbevaringsfirmaet. Sælger kontaktinformationer bliver oplyst, når IronPlanet har modtaget fuld betaling for den/de købte varer. Yderligere vederlag skal forhandles og betales til sælger eller opbevaringsfirmaet. IronPlanet hjælper ikke på nogen med at foranledige at udstyret bliver skilt ad, medmindre det tydeligt fremgår af vores hjemmeside.

IronPlanet kan ikke give yderligere oplysninger om mål og/eller specifikationer på udstyr udover det, der fremgår af vores inspektionsrapporter. Køber kan få oplyst dimensioner og/eller specifikationer ved at kontakte den oprindelige producent af udstyret eller besøge producentens hjemmeside, kontakte lokale forhandlere eller søge på internettet. Som køber bør man samarbejde med sit transportfirma for at gennemgå fælles målreferencer. Sælger kan vælge at hjælpe med yderligere oplysninger, men bemærk, at sælger ikke er forpligtet til at give yderligere oplysninger om udstyret.

IronPlanet og / eller afhentningssupport- og koordinationsafdelingen oplyser dig sælgers kontaktinformationer, når du har foretaget fuld betaling. Du finder også disse oplysninger, når varen er betalt fuldt ud, på din online konto, ved at klikke på transportgodkendelses-linket på siden med købslisten for den relevante vare.

Køber skal fjerne udstyret fra sælgers adresse inden for otte (8) hverdage efter auktionen afsluttes. Efter otte hverdage har sælger lov til at opkræve opbevaringsgebyr af køber. Efter tres (60) dage erklæres udstyret for fortabt og sælges med fratrækning af opbevaringsgebyr og fuld kommission af den sum, salget indbringer. (Læs vores komplette vilkår og betingelser, afsnit V for yderligere oplysninger om de nødvendige transaktioner i forbindelse med købers afhentning af udstyret).
Se Købergebyrer og moms

For at blive en kvalificeret køber hos IronPlanet og for at byde på en auktion, skal du bare have et gyldigt EU-momsnummer. Der kræves intet depositum. IronPlanet kræver imidlertid, at alle købere uden for Europa sender et depositum på € 2.000 for at kunne bruge dine rettigheder ifm en auktion. Vinder du ikke en vare på en auktion, står pengene hos IronPlanet som depositum, så længe du som køber ønsker at bibeholde din ret til at byde på vores auktioner. En køber kan når som helst bede om at få sit depositum tilbage via e-mail. Bemærk, at depositummet bliver refunderet til samme person/firma, som har sendt depositummet. Såfremt du ønsker at få depositummet retur, skal du kontakte vores kundeserviceagenter på +353 1 860 5000 eller EUCustomerCare@ritchiebros.com, eller kontakte din lokale filial. Se vores kontaktside.

IronPlanet oplyser vores købere om listen med vores tredjeparts transportpartnere og fragtfirmaer, som kan hjælpe med oversøisk transport. Mange af disse firmaer kan også give dig et uforpligtende prisoverslag for transporten, både før og efter auktionen. Transporten er købers ansvar. Hos IronPlanet koordinerer vi ikke transporten eller står for selve transporten af udstyret. Kontakt os, hvis du er interesseret i at modtage flere oplysninger om transporten.

Udover hammerslagsprisen, skal du betale transaktionsgebyret og momsen. Se mere under Købergebyrer og skatter/moms.
Desuden er du ansvarlig for alle transportomkostninger, der skal betales direkte til det fragtfirma, du hyrer til at forestå transporten af udstyret.

Den fulde betaling til IronPlanet forfalder inden for 3 hverdage efter auktionen. Du skal gennemføre vores bBetalingsproces lige efter auktionen for at kunne printe en faktura, der angiver dit præcise leveringssted. Din faktura bliver gjort klar til dig, når du har gennemført betalingsprocessen. Du kan altid se din faktura, når du har gennemført betalingsprocessen, ved at trykke på linket på eftersalgssiden mht. den pågældende vare.
Alle varer, der ikke er betalt til tiden, vil automatisk blive erklæret ubetalte, og køber skal betale et "strafgebyr", som svarer til det beløb, der fremkommer ved gensalg af varen plus 14 % i kommission af gensalgsprisen, med en minimumskommission på EUR 2.000. Dette gebyr vil blive pålagt hver enkelt vare, som køber ikke har betalt. Sørg for, at du har arrangeret betaling, inden du byder, så du er sikker på, at den fulde betaling bliver modtaget til tiden, så du undgår strafgebyrer.

Hvis den vare, du har købt, er beregnet på eksport, skal du gennemføre vores betalingsproces efter salget og oplyse afsendelseshavnen samt leveringsadressen i udlandet. Du skal deponere momsbeløbet på din faktura. IronPlanet refunderer depositummet, når vi har modtaget den korrekte dokumentation inden for den tidsfrist, der er opgivet under vores vilkår og betingelser. Varer kan være momsfritaget, hvis den sendes med vores godkendte forsendelsespartnere. Kontakt kundeservice mht. yderligere oplysninger.

Køber er ansvarlig for at arrangere transport og for at udfylde alle påkrævede tolddokumenter. Kontakt en toldagent eller et speditørfirma for at få oplyst de eksakte krav til eksport. Som en del af IronPlanets køberservice kan vi give dig en liste over speditører og toldagenter.

Køber er ansvarlig for at arrangere transport. IronPlanet kan give dig en liste over speditører og toldagenter inden auktionen. Efter auktionen vil du kunne indhente transporttilbud fra vores transportpartnere direkte via IronPlanets hjemmeside.